onsdag 10 juli 2019

Mazarincheesecake

Jag måste backa tillbaka till midsommarhelgen för då bjöd jag på denna somriga cheesecake. En mazarinbotten och på det en härlig cheesecake med cream cheese, grädde och vit choklad.
En mycket god och mäktig tårta/cheesecake.
Men den intogs först på midsommardagen då det var fullt upp och äta på midsommaraftonen och det fanns så det räckte och blev över. Även mamma hade gjort en tårta som även den intogs samtidigt som min så vi var fulla på tårta den dagen :)
Receptet kommer från My Kitchen Stories och ni hittar även det under fotona.
  
                    

        

Mazarincheesecake

Botten:
175 g mjukt, rumsvarmt smör
400 g mandelmassa
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl mjöl

Cheesecake:
200 g vit choklad
600 g cream cheese
2 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker

Färska bär att garnera med

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en form med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
2. Riv ner mandelmassa i en bunke. Tillsätt ägg, smör och strösocker. Vispa ihop till en krämig smet med elvisp.
3. Tillsätt vetemjölet och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
4. Bre ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet innan du toppar med cheesecakefyllningen.
5. Grovhacka den vita chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Låt svalna.
6. Vispa ihop cream cheese och vispgrädde krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta vita chokladen samtidigt som du fortsätter vispa med elvisp.
7. Ha till sist i florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut smeten över mazarinbotten.
8. Plasta in formen och låt stå i kylen i minst 1 timma (ju längre desto bättre) innan du dekorerar och serverar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...