söndag 24 februari 2019

Churroschips med nutella

Vilken härlig dag det har varit idag. Man får vårkänslor och det är bara slutet av februari.
Jag var i väg till gymmet och körde ett skönt pass och det var lagom mycket folk där så man slapp trängas. Alltid kul när sol och värme börjar komma för då hittar alla ut i det fina vädret :)
Nu har jag nämnt träning så nu går jag över till lite onyttigare läsning istället :) Jag älskar churros! Det här friterade härliga bakverket som man bjuds på i Spanien. Ibland rullas de i socker och kanel och doppas i nutella.
Nu hitta jag ett mycket enkelt recept på churroschips hos My Kitchen Stories. En liten annorlunda variant och man ska hitta smakerna från churros i och med socker och kanel och nutella. Man behöver bara vanligt formbröd som man ugnsbakar.
Det gick jättefort att göra och det var krispigt och gott med nutella att doppa chipsen i. Men det slår ju självklart inte churros om det är det man är sugen på. Men ett roligt alternativ.
 
 



                 

  

Churroschips med nutella
2 port (16 chips)

4 skivor formbröd
75 g smält smör
0,5 dl socker
2 tsk kanel

Nutella till servering

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Kavla brödskivorna tunt och pensla båda sidorna av varje skiva med smält smör.
3. Dela varje brödskiva på diagonalen i fyra delar och lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda chipsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
5. Blanda strösocker och malen kanel i en skål. Vänd chipsen i detta medan de fortfarande är varma.
6. Servera chipsen direkt tillsammans med nutella att doppa i.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...