söndag 25 november 2018

Ragù på nötfärs och aubergine

Ja, då var det vinter nu. Hänger inte alls med som vanligt. Det har varit så grått och milt ute och så helt plötsligt så är det minusgrader och ett tunt vitt täcke ute. Idag åkte vinterjackan fram som först. Och om en vecka är det advent. Var tar tiden vägen?
Men det positiva med det här vädret är att man vill äta varm och mer mäktig mat. Gärna sitta länge och kanske ta ett glas vin till maten.
Här bjuder jag på en härlig ragù på nötfärs och aubergine. En mycket god rätt som man även kan byta ut nötfärsen till lammfärs.

                  

Ragù på nötfärs och aubergine
4 port

1 förpackning (400 g) Zeta Mezze Manciche Casa DiLuca
300 g nötfärs eller lammfärs
4 msk olivolja
1 schallotenlök, skivad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
½ röd chili, tunt skivad
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2-3 dl vatten
½ aubergine, tärnad
2 msk bladpersilja, hackad

Till servering
1 dl parmesan, riven

1. Bryn köttfärsen i olivolja i en stekpanna.
2. Tillsätt lök, vitlök och chili och stek ytterligare någon minut.
3. Rör i tomatpuré, buljongtärning och vatten.
4. Låt koka ihop i ca 15 minuter.
5. Koka passtan "al dente" enligt förpackningens anvisningar.
6. Stek auberginen gyllenbrun i lite olivolja i en stekpanna.
7. Rör ner köttfärsen.
8. Smaksätt med persilja, salt och peppar.
9. Blanda färsen med den nykokta pastan.
10. Servera med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brownie cookies med toffifee och hasselnötter

Jag hoppas det är bra med er alla i denna udda situation i världen just nu. Jag vet att många håller sig hemma och jag önskar att detta s...