torsdag 17 maj 2018

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Det är lite stiltje på bloggfronten för tillfälligt. Inspiration och energin är tyvärr inte på topp men så är det ibland.
Men för lite sen gjorde jag en enkel och väldigt god fiskgryta. Hittade receptet från Elle mat&vin där det finns mycket gott att hämta.
Jag serverade nudlar till istället för ris men det är en smakfråga vad man själv helst föredrar.

                 

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk
6 pers

3 citrongräs
1 msk olja
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
1 msk hackad koriander
salt
1 kg koljafilé (eller torsk)
½ kg räkor med skal

Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna). Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund. Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset. Låt koka upp.

Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs.
Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp citrongräset.

Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander. Om du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes. Servera gärna med jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ugnsbakad asiatisk lax

Lax fungerar alltid. Man kan variera i all oändlighet. Det är så gott med lax och det går snabbt att tillaga. Denna gång blev det en ugnsba...