söndag 20 maj 2018

Citrontorsk med baconsmul och blomkålsmos

En fräsch och härlig rätt med goda smaker som citron, färska grönsaker och sältan i baconet.
Till det blomkålsmos. Mmm, en perfekt kombination.
En rätt jag kommer göra flera gånger. Torsk går lätt att laga och snabbt går det också.
En perfekt rätt om man vill ha en lite lättare måltid som nu på sommaren t ex.
                   

Citrontorsk med baconsmul och blomkålsmos
2 port

2 bitar torskrygg à 150 g
1 msk salt
½ msk socker
½ dl kokande vatten
2 dl isvatten
70 g bacon
1½ msk smör
8 halverade körsbärstomater
1 skivad salladslök
1½ msk citronsaft
Mos:
100 g potatis i bitar
200 g blomkålsbuketter
½ msk olivolja
1 msk mellanmjölk
salt och peppar

1. Lös upp salt och socker i det heta vattnet. Blanda ner isvatten. Lägg fiskbitarna i dubbla plastpåsar. Häll i den kalla lagen, knyt ihop påsen och låt stå i kylen 30-60 minuter.
2. Koka potatisen ca 10 minuter. Lägg ner blomkålen och koka allt mjukt. Mosa lite slarvigt med olja och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
3. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.
4. Häll bort rimlagen från torskbitarna och torka av med hushållspapper. Stek torskbitarna i lite av smöret 2-3 minuter på varje sida. Ta upp och lägg på varma tallrikar.
5. Bryn tomater och lök i resten av smöret. Tillsätt citronsaft och skeda blandningen över fiskbitarna. Servera med moset och baconsmul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...