tisdag 1 maj 2018

Etons mess

Etons mess, marängsviss eller pavlova mess är namn på denna dessert. Enkel och god och man tager vad man har.
Igår ville jag göra en dessert och det var denna eller banoffeepaj som var i tankarna.
Det blev denna mess :) Man varvar krossade maränger, grädde (smaksatt om man vill) och bär. Klart!
Somrig och god. Nu är det bara värmen som saknas.

                   

Etons mess
4 port

20 maränger
3 dl vispgrädde
1 dl lemon- eller limecurd (om man vill)
1 ask jordgubbar
Vispa grädden lätt och blanda med curd.
Varva krossade maränger med grädde och bär i ett glas.
Dekorera med citronmellis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ragù på nötfärs och aubergine

Ja, då var det vinter nu. Hänger inte alls med som vanligt. Det har varit så grått och milt ute och så helt plötsligt så är det minusgrader...