måndag 8 januari 2018

Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål


Oj, vilken fantastisk rätt jag ska bjuda er på idag. Det var så gott så jag hade svårt att sluta äta! Mums! Enkelt att göra och bra mat. En torsk som bara faller isär när man äter och så en blomkål som legat i ugnen med brynt smör och sedan serveras med riven parmesan, persilja och hackad mandel. Åh! Sedan en fräsch spenatsallad till. Fantastiskt! Det är en rätt som kommer göras många gånger framöver. 
 

Smörstekt torskrygg med ugnsbakad blomkål
4 port

Fisk
800 g torskryggfilé, tinad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
1 msk smör

Ugnsbakad blomkål
1 blomkålshuvud
100 g smör
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
50 g parmesan, riven
½ kruka färsk persilja
30 g mandel, finhackad

Sallad
50 g färsk bladspenat
½ msk olivolja
1 tsk vit balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen


1. Sätt ugnen på 175 grader.

Ugnsbakad blomkål
1. Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.

2. Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.
3. Riv parmesan och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.

Fisk

1. Salta och peppra torsken på båda sidor.
2. Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.

Sallad
1. Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar.

Ugnsbakad blomkål
1. Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över parmesan, persilja och hackade mandlar.

2. Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...