Jag fortsätter med "inte kunna sluta äta-gott". Härliga lammfärsbiffar med fetaost, persilja och spiskummin. Sedan en härlig fräsch tabbouleh med quinoa istället för bulgur. Så gott! Det här en varm sommardag blir nog snäppet bättre men det funkar lika bra en kall vinterdag.
Så jag rekommenderar er verkligen att göra detta. Enkelt är det dessutom så det finns inga undanflykter :)
Lammfärsbiffar med quinoatabbouleh och myntayoghurt
4 port
6 grillspett av trä
quinoa
100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
2 dl bladpersilja, hackad
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1 citron, saften
2 tomater
½ gurka
2 dl turkisk yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Blötlägg spetten i kallt vatten ca 15 minuter. Koka quinoa enligt anvisning på paketet och låt den svalna.
Skär fetaosten i små tärningar och blanda med lammfärs, ägg, 1 dl bladpersilja, spiskummin, salt och peppar.
Forma färsen till portionsstora biffar och trä två biffar på varje spett. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form och tillaga i ugnen ca 10 minuter. Skär tomat och gurka i små tärningar. Finhacka hälften av myntan. Blanda grönsaker, mynta och bladpersilja med quinoa. Häll över citronsaft och olja och blanda ihop salladen. Finhacka resten av myntan och blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
4 port
6 grillspett av trä
quinoa
100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
2 dl bladpersilja, hackad
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1 citron, saften
2 tomater
½ gurka
2 dl turkisk yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Blötlägg spetten i kallt vatten ca 15 minuter. Koka quinoa enligt anvisning på paketet och låt den svalna.
Skär fetaosten i små tärningar och blanda med lammfärs, ägg, 1 dl bladpersilja, spiskummin, salt och peppar.
Forma färsen till portionsstora biffar och trä två biffar på varje spett. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form och tillaga i ugnen ca 10 minuter. Skär tomat och gurka i små tärningar. Finhacka hälften av myntan. Blanda grönsaker, mynta och bladpersilja med quinoa. Häll över citronsaft och olja och blanda ihop salladen. Finhacka resten av myntan och blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar