Kolasnittar med daim
30 kakor
200 g smör, rumstempererat
130 g strösocker (1,5 dl)
40 g ljus sirap (2 msk)
10 g bakpulver (2 tsk)
300 g vetemjöl (5 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
110 g daim
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.
3. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
4. Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar