söndag 12 november 2017

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka och gärna med choklad i.
Jag hade även i kaffe och nutella för att lyxa till det lite extra. Kaffet gjorde stor skillnad och det blev jättegott! Letar man lite i skafferiet så hittar man en del för att kunna sätta ihop en kaka :)

                                 

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

2 ägg
1,5 dl rörsocker (eller vanligt strösocker)
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
0,5 dl kaffe
2 mogna bananer
50 g hackad mörk choklad
7-8 klickar nutella (cirka 0,5 dl)

Smält smöret och rör i mjölken, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och rör försiktigt ihop till en smet. Tillsätt smör/mjölkblandningen och rör till en jämn smet.
Blanda i mosad banan. Tillsätt till sist hackad mörk choklad och klicka i nutella. Rör några varv, inte mer.
Smöra och bröa en springform, cirka 20-24 cm i diameter. (Jag bröade med kokos). Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40-45 minuter. Känn med en sticka. Låt svalna något innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tacokyckling

God fortsättning! Jag hoppas att ni fick ett bra slut på 2018 och att ni nu ser fram emot det här nya året. Alltid lika spännande att se va...