Sedan fick jag broccoli i lådan och då gjorde jag en broccolipesto med rostade hasselnötter. Men peston får ni recept på i nästa inlägg.
Timjankyckling med puré på jordärtskocka
4 port
Potatis- och jordärtskockspuré
600 g potatisar
300 g jordärtskocka
1½ dl mjölk
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm peppar
Timjankyckling
3 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
900 gr kycklingben
2 msk olja
4/5 tsk salt
2 krm peppar
Tomatblandning
2 rödlökar
1 ask körsbärstomater (á 250 g)
2 msk balsamvinäger
1 tsk socker
2 krm salt
1 krm peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kyckling: Behåll skalet på vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med baksidan av en kniv. Klipp av timjankvistarna. Lägg kycklingben, vitlök och timjankvistar på en bakpappersklädd plåt. Pensla kycklingen med olja. Krydda med salt och peppar.
3. Tomatblandning: Skala, dela och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela körsbärstomaterna och blanda med lök, balsamvinäger, socker, salt och peppar. Lägg tomatblandningen runtom kycklingen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter eller till kycklingbenen är genomstekta. Gör purén under tiden.
4. Puré: Skala och skär potatis och jordärtskockor i 2 cm stora bitar. Koka dem mjuka i 10-15 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av och lägg i en skål. Värm mjölk och smör i samma kastrull. Pressa ner jordärtskockor och potatis med en potatispress. Vispa försiktigt till en slät och luftig puré. Krydda med salt och peppar.
5. Servera timjankycklingen med purén och tomatblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar