Och självklart en massa riven parmesanost måste man toppa med!
400 g spaghetti
1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
4. Stek köttfärsen på hög värme i det kvarvarande fettet i samma panna. Smula samtidigt färsen med en gaffel. När färsen är ordentligt brynt, rör ner den i kastrullen med grönsakerna och bacon och tillsätt först tomatpuré och sedan vinet. Låt alltsammans puttra i ett par minuter.
5. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Späd eventuellt med lite vatten och såsen känns för torr. Smaka av igen med salt, peppar och eventuellt lite socker.
6. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
5. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Späd eventuellt med lite vatten och såsen känns för torr. Smaka av igen med salt, peppar och eventuellt lite socker.
6. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
7. Servera din bolognese med spaghetti och färskriven parmesan på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar