Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad
4 port
Pannkakor
1 förp kokta kikärtor (á 380 g)
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 dl vatten
3 ägg
250 g frysta sojabönor
1 tsk sambal oelek
2 msk smör
Tomatsallad
3 tomater
1 rödlök
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1. Tina sojabönorna.
2. Pannkakor: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med kokosmjölken.
3. Blanda mjöl, salt och spiskummin i en bunke. Vispa ner kokosmjölken och vattnet. Knäck i äggen och vispa till en jämn smet.
4. Grovhacka bönorna och blanda ner den och sambal oelek i smeten.
5. Tomatsallad: Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Smula fetaosten. Blanda tomaterna, löken och fetaosten, ringla över olivoljan och vinägern.
6. Pannkakor: Stek pannkakor i smöret i en stekpanna.
7. Servera pannkakorna med tomatsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar