onsdag 27 september 2017

Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad

Här är en ny variant på pannkaka. Jag gillar vanliga hemmagjorda pannkakor men de är mer dessert än mat så denna gång blev det en ny variant med ärtor och kokosmjölk. Det var gott och med smak av spiskummin och sambal oelek. Lite annorlunda smak. Till det en tomat- och fetaostsallad. Kändes fräscht med denna rätt och enkelt att göra.
                                   

Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad
4 port

Pannkakor
1 förp kokta kikärtor (á 380 g)
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 dl vatten
3 ägg
250 g frysta sojabönor
1 tsk sambal oelek
2 msk smör

Tomatsallad
3 tomater
1 rödlök
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

1. Tina sojabönorna.
2. Pannkakor: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med kokosmjölken.
3. Blanda mjöl, salt och spiskummin i en bunke. Vispa ner kokosmjölken och vattnet. Knäck i äggen och vispa till en jämn smet.
4. Grovhacka bönorna och blanda ner den och sambal oelek i smeten.
5. Tomatsallad: Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Smula fetaosten. Blanda tomaterna, löken och fetaosten, ringla över olivoljan och vinägern.
6. Pannkakor: Stek pannkakor i smöret i en stekpanna.
7. Servera pannkakorna med tomatsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...