lördag 1 juli 2017

Arirang @ home

En av mina favoritrestauranger i Stockholm är Arirang som serverar koreansk mat. Det brukar bli lunch där lite då och då. Det är så fantastiskt gott, fräscht och smakrikt!
Och för ett par veckor sedan stod de på Ica Maxi i Södertälje och servera sin mat. De har gett ut sina egna produkter så nu kan man göra deras mat hemma.
Så idag gjorde jag deras sötpotatisnudlar med kyckling och grönsaker. Såsen jag använde är också deras och smakerna tog mig tillbaka till Arirang. Så lycklig! Till detta tog jag även en klick gochoojang som är en chilipasta på sojabönor.
Nu när jag inte kommer arbeta i Stockholm längre så kan jag ändå få njuta av smakerna hemma. Även om det inte går att jämföra med att äta där så fyller jag ett tomrum när jag får till smaken hemma.
De har kommit ut med flera olika såser och jag tycker det är jättekul att det går så bra för dem.
Har ni vägarna förbi Stockholm så se till att äta på Arirang.
För recept så gå in på Arirang och "våra såser". Recept finns även på såsflaskan.

                               

Nudelsås soja

Soja-sesammarinad till glasnudlar. Kan användas direkt. Kött/kyckling
1. Strimla kött eller kyckling tunt. Strimla även purjolök, paprika och morötter, eller andra grönsaker. Rör ned en skvätt matolja.
2. Stek köttet eller kycklingen, lägg i de råa grönsakerna mot slutet.
3. Koka glasnudlarna enligt förpackningen, sila och blanda i marinaden (ca 1 dl till 4 port). Vänd ned kött och grönsaker. Låt dra i ca 10 min.

Vegetariskt
1. Strimla svamp, purjolök, paprika och morötter.
2. Stek grönsakerna i lite matolja.
3. Koka glasnudlarna enligt förpackningen sila och blanda i marinaden (ca 1 dl till 4 port). Vänd ned grönsakerna. Låt dra i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fattoush

Häromkvällen gjorde jag fattoushsallad. Det är en libanesisk sallad men är vanlig runt om i mellanöstern. Det är en favoritsallad som jag o...