Den var enkel att göra så jag slängde även ihop citron bars medans denna gräddades men det kommer i ett annat inlägg.
Receptet på brownien finns längre ned.
Pekannötsbrownie
Brownie
120 g smör
110 g ägg, (2)
40 g kakao, (1 dl)
3 g salt, (0,5 tsk)
5 g bakpulver, (1 tsk)
50 g bryggd espresso, (0,5 dl)
8 g vaniljsocker, (1 msk)
220 g strösocker, (2,5 dl)
120 g vetemjöl, (2 dl)
Pekannötstäcke
60 g osaltat smör
75 g farinsocker, (1 dl)
25 g glykos, (2 msk)
15 g grädde, (1 msk)
80 g pekannötter, (2 dl)
1. Brownie: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftfunktion. Smörj en rund bakform 22 cm i diameter med smör på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten på formen.
2. Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Blanda kakao, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
4. Tillsätt det smälta smöret, kaffe och strösocker. Avsluta med vetemjölet och blanda ihop till en smet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 20 minuter.
6. När brownien har 10 minuter kvar att bakas i ugnen så börjar du med toppingen. Smält smör, farinsocker, glykos och grädde i en kastrull, låt småkoka under omrörning i 3 minuter. Ta av kastrullen från värmen och lägg i pekannötter och ställ åt sidan.
7. Ta ut brownien ur ugnen, fördela pekannötstäcket över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar