Så gillar ni citron så måste ni göra dessa. Mums!
Lemon bars
25 bars
Botten
220 g smör
90 g strösocker (1 dl)
240 g vetemjöl (4 dl)
15 g äggula (1)
Fyllning
300 g strösocker (3½ dl)
30 g vetemjöl (½ dl)
220 g ägg (4)
150 g pressad citronsaft (1½ dl)
florsocker att pudra över
Botten: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Smöra kanterna på en rektangulär kakform, 32*23 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper. Blanda samman alla ingredienser till en deg i en bunke och platta ut den jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills bottnen fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna i 5 minuter.
Fyllning: Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa ner ägg och citronsaft till en slät smet.
Häll fyllningen i formen och grädda ytterligare cirka 20 minuter. Fyllningen ska inte få färg. Låt kakan svalna helt och skär den sen i bitar. Pudra över florsocker och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar