onsdag 24 maj 2017

Långpannekyckling med citron och persilja

Detta är en väldigt smidig och enkel rätt att tillaga. Och sen fantastiskt gott! Allt sköter sig självt i ugnen och allt ligger och gottar sig ihop och sedan servera en tzatsiki till. Sommarkänsla över allt.
Toppat med persilja och citron.

                                 

Långpannekyckling med citron och persilja
4 port

900 g fast potatis
2 rödlökar
2 förkokta majskolvar
2 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingklubbor eller filéer
250 g körsbärstomater
½ dl balsamvinäger

Citron- och persiljehack
1 citron
½ kruka persilja

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kyckling: Dela potatisen i halvor. Skala och skär lökarna i klyftor och majsen i skivor. Blanda allt med hälften av olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar.
3. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem sedan i långpannan tillsammans med potatis, lök och majs. Stek allt mitt i ugnen först 20 minuter.
4. Dela tomaterna i halvor och lägg dem därefter i långpannan. Ringla över vinägern och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82 grader vid lårbenet.
5. Citron- och persiljehack: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda allt.
6. Servera kycklingen med potatis, grönsaker och tzatsiki. Strö över citron- och persiljehacket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka ...