onsdag 10 maj 2017

Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

Ibland är det enkla väldigt gott! Som lax och mos. Låter och ser kanske tråkigt ut men det är riktigt gott. Här blev det en panerad lax med blomkålsmos. Jag njöt verkligen. Så en enkel gurksallad till.
Tummen upp!
                                 

Gräslöksstekt lax med blomkålsmos
4 port

900 g mjölig potatisar
½ blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och peppar

Gurksallad
1 citron
1 gurka
1 msk olivolja

Lax
½ ask gräslök
1 dl ströbröd
4 port laxfiléer (á 140 g)

1. Blomkålsmos: Skala potatisen och skär blomkålen i mindre bitar. Koka allt mjukt i rikligt med vatten.
2. Gurksallad: Dela citronen, pressa ena halvan och skär resten i klyftor.
3. Skär gurkan i tärningar. Häll på olivoljan och krydda med salt och peppar. Smaka av med citronsaften.
4. Häll av potatis- och blomkålsvattnet. Stöt sönder potatis och blomkål med elvisp. Späd med varm mjölk och matfett under vispning. Smaka av med salt och peppar.
5. Lax: Hacka gräslöken och blanda med ströbrödet på en tallrik.
6. Vänd laxen i ströbrödet. Halstra den i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
7. Servera laxen med blomkålsmos och gurksallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...