Till det en avokadohummus och en sallad. Mycket fräscht och gott.
Halstrad tonfisk med avokadohummus
4 port
4 port ris
2 avokador
2 msk olivolja
2 msk sesamfrön
1 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Sallad
1 rödlök
1 cosmopolitansallad
1 kruka persilja
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
560 g vit tonfisk
1. Tina tonfisken.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
3. Avokadohummus: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mixa det med olivolja, sesamfrön och yoghurt. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
4. Sallad: Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla salladen och persiljan. Blanda grönsakerna med olivoljan och vinägern. Salta och peppra.
5. Tonfisk: Strö lite salt i en stekpanna, halstra tonfisken i saltet ca 30 sekunder på varje sida.
6. Servera tonfisken med ris, hummus och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar