söndag 7 maj 2017

Halstrad tonfisk med avokadohummus

Tonfisk är en väldigt "köttig" fisk. Mycket god tycker jag och läcker färg. Men en tonfisk vill man inte ha helt genomstekt för då blir den torr. Jag gillar den halstrade varianten. Lättstekt med bara lite stekyta på varje sida och sen rå i mitten. Men gillar man inte det råa så går det självklart bra att steka på den längre och ha den lätt rosa i mitten istället.
Till det en avokadohummus och en sallad. Mycket fräscht och gott.

                            

Halstrad tonfisk med avokadohummus
4 port

4 port ris
2 avokador
2 msk olivolja
2 msk sesamfrön
1 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Sallad
1 rödlök
1 cosmopolitansallad
1 kruka persilja
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger

560 g vit tonfisk

1. Tina tonfisken.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
3. Avokadohummus: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mixa det med olivolja, sesamfrön och yoghurt. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
4. Sallad: Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla salladen och persiljan. Blanda grönsakerna med olivoljan och vinägern. Salta och peppra.
5. Tonfisk: Strö lite salt i en stekpanna, halstra tonfisken i saltet ca 30 sekunder på varje sida.
6. Servera tonfisken med ris, hummus och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Så här på sommaren är det så härligt att sitta ute och äta när det är fint väder. Man njuter och bara har det bra. Jag gjorde ett bröd för l...