Man kan variera i det oändliga. Det här receptet är från Santa Maria och var väldigt enkelt att göra.
Ramen med kyckling
4 port
1 paket Santa Maria Ramen Noodles
2 msk olja
4 st kycklingfiléer, gärna med skinn
salt och peppar efter smak
1 liter kycklingbuljong (2 buljongtärningar, 1 liter vatten)
8 st Santa Maria Lemon Grass
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
2 pak Choi, salladshuvud
1 msk Santa Maria Rice Vinegar
2 msk Santa Maria Tamari Dark Soy
1 färsk röd chili
5 kvistar koriander
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Lägg kycklingfiléerna på en oljesmord plåt, salta och peppra och tillaga i ugnen 15 minuter. Låt kycklingfiléerna vila några minuter, skiva dem sedan i tunna skivor.
3. Tillaga nudlarna enligt förpackningen, medan kycklingfiléerna är i ugnen.
4. Koka upp kycklingbuljong. Finhacka vitlöken och krossa citrongräset lätt och lägg i buljongen. Låt koka ca 5 minuter. Ta sedan ur citrongräset.
5. Skiva salladslöken fint och skär pak choien grovt. Tillsätt salladslök, pak Choi, risvinäger och soja i buljongen.
6. Fördela nudlarna och de skivade kycklingfiléerna i fyra skålar.
7. Fördela buljong med pak Choi i varje skål.
8. Toppa med fint skivad röd chili och färsk hackad koriander. Servera rykande het!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar