söndag 23 april 2017

Ramen med kyckling

Är det något jag verkligen tycker om så är det nudelsoppor. Det är så gott! Den goda, smakrika buljongen och så olika tillbehör till. Känns även fräscht och lätt.
Man kan variera i det oändliga. Det här receptet är från Santa Maria och var väldigt enkelt att göra.

                                 

Ramen med kyckling
4 port

1 paket Santa Maria Ramen Noodles
2 msk olja
4 st kycklingfiléer, gärna med skinn
salt och peppar efter smak
1 liter kycklingbuljong (2 buljongtärningar, 1 liter vatten)
8 st Santa Maria Lemon Grass
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
2 pak Choi, salladshuvud
1 msk Santa Maria Rice Vinegar
2 msk Santa Maria Tamari Dark Soy
1 färsk röd chili
5 kvistar koriander

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Lägg kycklingfiléerna på en oljesmord plåt, salta och peppra och tillaga i ugnen 15 minuter. Låt kycklingfiléerna vila några minuter, skiva dem sedan i tunna skivor.
3. Tillaga nudlarna enligt förpackningen, medan kycklingfiléerna är i ugnen.
4. Koka upp kycklingbuljong. Finhacka vitlöken och krossa citrongräset lätt och lägg i buljongen. Låt koka ca 5 minuter. Ta sedan ur citrongräset.
5. Skiva salladslöken fint och skär pak choien grovt. Tillsätt salladslök, pak Choi, risvinäger och soja i buljongen.
6. Fördela nudlarna och de skivade kycklingfiléerna i fyra skålar.
7. Fördela buljong med pak Choi i varje skål.
8. Toppa med fint skivad röd chili och färsk hackad koriander. Servera rykande het!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...