Mycket gott! Jag kunde inte bestämma vilken ost som blev godast utan alla hade sin goda egenskap så det var perfekt att kombinera alla men å andra sidan äter man mer då :)
En mycket god rätt!
Auberginerullar
2 port
1-2 auberginer
olja
en kruka basilika
1 mozzarella
1 halloumi
1 fetaost
soltorkade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk balsamvinäger
1 burk krossade tomater
salt
peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva auberginen i ½ centimeter tjocka skivor. Stek auberginen i olja i stekpanna, ca 2 min per sida.
Lägg sedan en bit ost, lite soltorkad tomat och 1-2 blad basilika i ena änden och rulla sedan ihop.
Lägg rullarna i en smord ugnsform.
Stek lök och vitlök lätt utan att det tar färg. Häll sedan på balsamvinäger och rör om.
Tillsätt sedan krossade tomater och låt småkoka i ca 10 minuter. Salta och peppra efter behov.
Strimla basilika och ha ner i tomatsåsen när den är klar.
Häll sedan tomatsåsen över auberginerullarna och strö över eventuell överbliven ost.
Ställ sedan i ugnen i ca 15 minuter. Servera med sallad och ev couscous.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar