lördag 29 april 2017

Pasta med dragon och kyckling

Pasta är väldigt smidigt och man kan göra så mycket med det. Den här gången blev det ihop med kyckling och dragon. Dragon har lite lakritston så det passar väldigt bra ihop med kyckling.
Den är väldigt enkel att göra och går snabbt.

                             

Pasta med dragon och kyckling
4 port

4 port pasta (gärna gemelli)
4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt och peppar
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
finrivet skal och pressad saft av 1 citron
1 kruka dragon
150 g sockerärtor
200 g soltorkade tomater (strimlade)

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skär varje kycklingfilé i tre delar på snedden. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
3. Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Rör ner grädden och citronsaften i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Skär dragonen grovt och strö över den.
4. Koka sockerärtorna någon minut i saltat vatten.
5. Blanda sockerärtorna och tomaterna med kycklingen. Smaka av med citronskal, salt och peppar och servera med pastan.

1 kommentar:

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...