Den där "pistou" ska jag ta med mig och ha till andra rätter. Den var supergod.
Det är det här som är roligt med nya maträtter att man får upp ögonen för nåt nytt som man kan ta med sig till andra rätter.
Gnocchi au pistou med chèvre och kanderade valnötter
2 port
400 g potatisgnocchi (vakumpackad)
½ förpackning babyspenat
1 kruka basilika
1 3/4 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
2 tsk olivolja
1 tsk honung
250 g gula cocktailtomater
1 bananschalottenlök
1 tsk rödvinsvinäger
½ citron
en bit chèvre
salt
peppar
1. Lägg potatisgnocchin i en bunke med kallt vatten. Låt stå ca 10 min.
2. Pistou: finhacka babyspenat. Mixa spenat, ½ kruka basilika, 1 dl valnötter, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk vatten, 2 tsk olivolja och 2 krm salt med stavmixer i en mixerbunke.
3. Blanda 3/4 dl valnötter med 1 tsk honung i en liten kastrull. Rosta på medelvärme under omrörning 4-5 min, tills nötterna fått lite färg.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Stek gnocchin med lite nymalen svartpeppar och salt på medelvärme 5-6 min, tills den är lite krispig.
5. Tomatsallad: tärna tomater, och skiva bananschalottenlöken tunt. Riv bladen från ½ kruka basilika. Lägg allt i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, 1 krm salt och nymalen svartpeppar.
6. Blanda gnocchi och pistou i en bunke och smaka av med lite salt och 2-3 tsk pressad saft från en ½ citron.
7. Servera gnocchi au pistou med en bit chèvre och tomatsallad. Toppa med kanderade valnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar