tisdag 4 april 2017

Gnocchi au pistou med chèvre och kanderade valnötter

Denna vecka är det dags för Linas inspirationskasse. Det har gått några månader sen sist. Så först ut denna vecka är en vegetarisk rätt med färdiga gnocchi. Till det gör man en liknande pesto och sen kanderar man valnötter och serverar med en tomatsallad och chèvre. Riktigt gott!
Den där "pistou" ska jag ta med mig och ha till andra rätter. Den var supergod.
Det är det här som är roligt med nya maträtter att man får upp ögonen för nåt nytt som man kan ta med sig till andra rätter.
                              

Gnocchi au pistou med chèvre och kanderade valnötter
2 port

400 g potatisgnocchi (vakumpackad)
½ förpackning babyspenat
1 kruka basilika
1 3/4 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
2 tsk olivolja
1 tsk honung
250 g gula cocktailtomater
1 bananschalottenlök
1 tsk rödvinsvinäger
½ citron
en bit chèvre
salt
peppar

1. Lägg potatisgnocchin i en bunke med kallt vatten. Låt stå ca 10 min.
2. Pistou: finhacka babyspenat. Mixa spenat, ½ kruka basilika, 1 dl valnötter, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk vatten, 2 tsk olivolja och 2 krm salt med stavmixer i en mixerbunke.
3. Blanda 3/4 dl valnötter med 1 tsk honung i en liten kastrull. Rosta på medelvärme under omrörning 4-5 min, tills nötterna fått lite färg.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Stek gnocchin med lite nymalen svartpeppar och salt på medelvärme 5-6 min, tills den är lite krispig.
5. Tomatsallad: tärna tomater, och skiva bananschalottenlöken tunt. Riv bladen från ½ kruka basilika. Lägg allt i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, 1 krm salt och nymalen svartpeppar.
6. Blanda gnocchi och pistou i en bunke och smaka av med lite salt och 2-3 tsk pressad saft från en ½ citron.
7. Servera gnocchi au pistou med en bit chèvre och tomatsallad. Toppa med kanderade valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...