söndag 5 mars 2017

Kokoslax med melonsalsa

Hoppas ni har haft en skön helg. Här har det varit lugnt och skönt.
Idag blev det en god fräsch lax med melonsalsa och quinoa. Lite sommarkänsla över det och det var riktigt gott. Kommer absolut att göras flera gånger.
                                  

Kokoslax med melonsalsa
4 port

800 g laxfiléer med skinn
1 tsk salt
½ dl sweet chilisås
1 dl riven kokos

Melonsalsa med mynta

600 g meloner (t ex galia och cantaloupe)
1 röd chilifrukt
2 salladslökar (jag hitta inte salladslök så tog finhackad rödlök)
2 msk färskpressad limejuice
1 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
1 msk olivolja
1 krm salt

1. Lax: Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med salt. Fördela sweet chili-såsen över och strö på kokos.
2. Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter. Laxen kan också tillagas i ugn, ca 20 minuter på 175 grader.
3. Melonsalsa: Skala och skär melonköttet i mindre bitar. Skär chili och salladslök i tunna skivor.
4. Blanda melon, chili, salladslök, limejuice, koriander, mynta, olivolja och salt.
5. Servera gärna kokoslaxen och melonsalsan i majstortillas i stekpanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...