Idag blev det en god fräsch lax med melonsalsa och quinoa. Lite sommarkänsla över det och det var riktigt gott. Kommer absolut att göras flera gånger.
Kokoslax med melonsalsa
4 port
800 g laxfiléer med skinn
1 tsk salt
½ dl sweet chilisås
1 dl riven kokos
Melonsalsa med mynta
600 g meloner (t ex galia och cantaloupe)
1 röd chilifrukt
2 salladslökar (jag hitta inte salladslök så tog finhackad rödlök)
2 msk färskpressad limejuice
1 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
1 msk olivolja
1 krm salt
1. Lax: Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med salt. Fördela sweet chili-såsen över och strö på kokos.
2. Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter. Laxen kan också tillagas i ugn, ca 20 minuter på 175 grader.
3. Melonsalsa: Skala och skär melonköttet i mindre bitar. Skär chili och salladslök i tunna skivor.
4. Blanda melon, chili, salladslök, limejuice, koriander, mynta, olivolja och salt.
5. Servera gärna kokoslaxen och melonsalsan i majstortillas i stekpanna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar