söndag 12 februari 2017

Malaysisk grönsaksgryta med halloumi

För lite sen gjorde jag en Malaysisk grönsaksgryta med halloumi. Mycket smakrik och härligt med den gnisslande, salta halloumin till. Jag tyckte den var mycket god och serverade med naan-bröd till. Men kan även tänka mig couscous eller quinoa till nästa gång.
Receptet är från Elle mat & vin.
En gryta är oftast svår att få bra på bild men god var den :)
                                 

Malaysisk grönsaksgryta med halloumi
6 port

2 stora gula lökar
2 klyftor vitlök
2 gröna chilifrukter
2 msk smör
1 msk majsolja
4 cm färsk ingefära
1 msk svarta senapsfrön
1 1/2 msk garam masalapulver
1 tsk kardemummakärnor (stötta)
1 msk mald spiskummin
1 msk korianderpulver
2 tsk gurkmeja
salt och peppar
2 msk tomatpuré
4 färska tomater
1 orange paprika
1/2 blomkålshuvud
4–5 dl vatten
1 burk krossade tomater
500 g bladspenat
500 g paneer-ost eller halloumi

Till garnering:

1 salladslök (grovhackad)

Finhacka löken, vitlöken och den gröna chilin och stek i smör och olja i en gryta tills de får färg utan att brännas. Riv ingefäran och blanda ner den i grytan tillsammans med alla torra kryddor och tomatpurén. Rör runt och ha i lite vatten så att det inte torrsteker utan mer blir som en kryddpasta. Fräs en stund så kryddorna tar smak.
Skär tomaterna i tärningar och de övriga grönsakerna i lagom stora bitar. Häll på vattnet och de krossade tomaterna i grytan. Lägg i grönsakerna och spenaten och låt koka i ca 20 minuter. Under tiden, skär upp paneer-osten eller halloumin i tärningar. Stek dem i smör så de får fin färg och lägg dem i grytan och koka med de sista 5 minuterna. Toppa grytan med grovhackad salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...