Receptet är från Elle mat & vin.
En gryta är oftast svår att få bra på bild men god var den :)
Malaysisk grönsaksgryta med halloumi
6 port
2 stora gula lökar
2 klyftor vitlök
2 gröna chilifrukter
2 msk smör
1 msk majsolja
4 cm färsk ingefära
1 msk svarta senapsfrön
1 1/2 msk garam masalapulver
1 tsk kardemummakärnor (stötta)
1 msk mald spiskummin
1 msk korianderpulver
2 tsk gurkmeja
salt och peppar
2 msk tomatpuré
4 färska tomater
1 orange paprika
1/2 blomkålshuvud
4–5 dl vatten
1 burk krossade tomater
500 g bladspenat
500 g paneer-ost eller halloumi
Till garnering:
1 salladslök (grovhackad)
Finhacka löken, vitlöken och den gröna chilin och stek i smör och olja i en gryta tills de får färg utan att brännas. Riv ingefäran och blanda ner den i grytan tillsammans med alla torra kryddor och tomatpurén. Rör runt och ha i lite vatten så att det inte torrsteker utan mer blir som en kryddpasta. Fräs en stund så kryddorna tar smak.
Skär tomaterna i tärningar och de övriga grönsakerna i lagom stora bitar. Häll på vattnet och de krossade tomaterna i grytan. Lägg i grönsakerna och spenaten och låt koka i ca 20 minuter. Under tiden, skär upp paneer-osten eller halloumin i tärningar. Stek dem i smör så de får fin färg och lägg dem i grytan och koka med de sista 5 minuterna. Toppa grytan med grovhackad salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar