torsdag 2 februari 2017

Färsk fylld pasta med getost och honung

I lördags var mina föräldrar över på middag. Jag ville testa att göra egen pasta och sen fylla med getost. Det var ett riktigt pyssel men det är roligt att ha gjort allt från grunden.
Sedan till förrätt bjöd på tomatbruschetta och till efterrätt blev det en tiramisu. Så en klassisk italiensk middag :)
Pastan blev bra men hade nog kunnat göra den lite tunnare men för att vara första gången så är jag nöjd. Sen blev det så gott med brynt smör, pinjenötter, rosmarin, parmesan och prosciutto.
                                            

Färsk fylld pasta med getost och honung
4 port

5 dl durumvete
4 ägg

1. Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.
2. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
3. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
6. Dela pastadegen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfolie och lägg dem i kylen. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Kavla degen genom maskinens alla nivåer till du är på den näst tunnaste nivån.
7. När du har kavlat ut en längd så lägger du ut en ca tsk fyllning på jämt avstånd mellan fyllningarna. Sedan lägger du ut en ny längd ovanpå och här är det viktigt att du trycker ut all luft runt fyllningen så det inte är nån luft kvar i den fyllda pastan. Du kan pensla pastaarken med vatten så de fäster mot varandra. Sedan kan du skära ut fyrkanter runt fyllningen eller stansa ut med en ravioli-stans. Låt sedan koka 3-4 minuter på tjocklek. Servera genast.

Fyllning:
Getost
Ricotta
Honung

Blanda dessa tre ingredienser till en krämig fyllning. Smaka av tills du är nöjd med smaken.

Tillbehör:Brynt smör
Rostade pinjenötter
Finhackad rosmarin
Finriven parmesanost
Prosciutto

Lägg upp den nykokta pastan på tallrikar och ha genast på tillbehören och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...