tisdag 17 januari 2017

Pasta med gremolata och kycklingspett

Nu till en kanske lite somrig rätt med kycklingspett och pasta med en god gremolata och solroskärnor. Jag tänker lite picknick-mat över detta. Men det passar såklart året om.
Det var väldigt gott och kycklingen sköter sig själv i ugnen eller på grillen om det är den tiden på året.
Solroskärnor och ruccola var mycket gott med pastan. En rätt jag kommer göra flera gånger.

                               

Pasta med gremolata och kycklingspett
4 port

Gremolata:
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk olivolja
salt och peppar

Kycklingspett:
600 g kycklingfiléer
1 dl sweet chili
1 msk olja
grillspett
4 port pasta (casarecce)
65 g ruccola
1 dl solroskärnor (saltade och rostade)

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Gremolata: Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Blanda allt med olivoljan. Salta och peppra.
3. Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar och blanda dem med sweet chili. Trä bitarna på spett. Salta och peppra. Stek eller grilla kycklingspetten i oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
4. Koka pastan och blanda med gremolatan. Toppa med ruccola och solroskärnor. Servera kycklingspetten till pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...