Det var väldigt gott och kycklingen sköter sig själv i ugnen eller på grillen om det är den tiden på året.
Solroskärnor och ruccola var mycket gott med pastan. En rätt jag kommer göra flera gånger.
Pasta med gremolata och kycklingspett
4 port
Gremolata:
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk olivolja
salt och peppar
Kycklingspett:
600 g kycklingfiléer
1 dl sweet chili
1 msk olja
grillspett
4 port pasta (casarecce)
65 g ruccola
1 dl solroskärnor (saltade och rostade)
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Gremolata: Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Blanda allt med olivoljan. Salta och peppra.
3. Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar och blanda dem med sweet chili. Trä bitarna på spett. Salta och peppra. Stek eller grilla kycklingspetten i oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
4. Koka pastan och blanda med gremolatan. Toppa med ruccola och solroskärnor. Servera kycklingspetten till pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar