tisdag 17 januari 2017

Pasta med gremolata och kycklingspett

Nu till en kanske lite somrig rätt med kycklingspett och pasta med en god gremolata och solroskärnor. Jag tänker lite picknick-mat över detta. Men det passar såklart året om.
Det var väldigt gott och kycklingen sköter sig själv i ugnen eller på grillen om det är den tiden på året.
Solroskärnor och ruccola var mycket gott med pastan. En rätt jag kommer göra flera gånger.

                               

Pasta med gremolata och kycklingspett
4 port

Gremolata:
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk olivolja
salt och peppar

Kycklingspett:
600 g kycklingfiléer
1 dl sweet chili
1 msk olja
grillspett
4 port pasta (casarecce)
65 g ruccola
1 dl solroskärnor (saltade och rostade)

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Gremolata: Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Blanda allt med olivoljan. Salta och peppra.
3. Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar och blanda dem med sweet chili. Trä bitarna på spett. Salta och peppra. Stek eller grilla kycklingspetten i oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
4. Koka pastan och blanda med gremolatan. Toppa med ruccola och solroskärnor. Servera kycklingspetten till pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Broccolipesto

Jag har gjort en broccolipesto när jag fick broccoli i min ekolåda. Kul att kunna variera och göra lite nya tillbehör. Jag tycker den blev g...