måndag 23 januari 2017

Chèvrefylld laxfilé med pekannötter


Åh, jag åt så god lax för lite sen. Den var så enkel att göra och så en lätt och god sallad till blev en fräsch och lätt måltid. Chèvre och pekannötter är en perfekt kombo. Mums!

 

Chèvrefylld laxfilé med pekannötter
4 port

600 g skinn- och benfri laxfilé
150 g chèvre
salt och svartpeppar
50 g pekannötter, grovhackade

Sallad:
machesallad
persimon
alfagroddar
sockerärtor, strimlade
olivolja
citronsaft
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé. Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar. Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
2. Under tiden laxen står i ugnen så blanda ihop alla ingredienser till salladen. Avsluta med att ringla över lite olivolja, nypressad citronsaft och lite nymalen svartpeppar.
3. Servera sedan salladen till den färdiga laxen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka ...