Den var mycket god!
Kubansk taco med lechon asado och salsa roja
2 port
1 apelsin
1 lime
½ msk honung
2 vitlöksklyftor
4 chapatibröd eller tortillabröd
ca 300 g fläskkotlett
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad koriander
½ tsk torkad oregano
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
Olivolja
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm chili flakes
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 tomater
1 kruka koriander
1 tsk olivolja
2 krm salt
2 krm chili flakes
½ gurka
1 ask mixsallad
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Glaze: ta fram en liten kastrull och finriv ner skalet från lime och apelsin, pressa ner saften. Tillsätt honung och 2 vitlöksklyftor (pressade). Låt koka kraftigt tills det har en sirapsliknande konsistens (3-4 min).
3. Lechon asado: dela fläskkotletten i två bitar och lägg i en bunke. Gnid in med spiskummin, torkad koriander, torkad oregano, salt och svartpeppar.
4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn köttet runt om. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper och pensla över glazen så att den täcker. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, eller tills köttet är genomstekt. Ta ut och låt vila.
5. Yoghurtsås: blanda grekisk yoghurt, dijonsenap, salt, chili flakes och vitlöksklyfta (pressad) i en skål.
6. Salsa roja: finhacka schalottenlök, tomater och ½ kruka koriander och lägg i en skål. Blanda med olivolja, salt och chili flakes.
7. Skär gurka i ½ cm tjocka skivor, och rosta chapatibröden hastigt i en torr, het stekpanna.
8. Skiva köttet tunt tvärs över fibrerna och skeda över lite av stekskyn. Servera lechon asado med chapatibröd, salsa roja, yoghurtsås, gurka, mixsallad och ½ kruka koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar