Mamma tillaga en god middag bestående av färsk lax och rökt lax. Den var mycket god!
Rolig kombination att använda två sorters lax i en rätt. Men det gjorde mycket för smaken.
Sen är ju rödlök, caviar och dill en oslagbar kombination.
Så jag fota av receptet och delar med mig här till Er :)
Festlig lax med västerbottenost
4 port
300 g färsk lax
200 g kallrökt lax
2 dl riven Västerbottenost
Salt, svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 tsk fiskfond/2 smulade fiskbuljongtärningar
2 msk Maizena redning, ljusa såser
Garnering:
1 liten rödlök
50 gr caviar
Dill
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela den färska laxen i 8 bitar. Lägg dem på skivorna av den kallrökta laxen, strö över ost och rulla samman och lägg i en ugnsform. Salta och peppra.
Koka upp grädden, fond/buljongtärning och maizena. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Garnera med finhackad rödlök, caviar och dill och servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar