onsdag 28 september 2016

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås

Färsbiffar är riktigt gott och det finns många olika spännande variationer. Detta är lammfärsbiffar med fetaost. Vill man inte ha lammfärs så kan man såklart byta ut till nötfärs.
Tomatsåsen var väldigt god och enkel att göra.
Jag hade bönpasta till istället för vanlig pasta. Kändes lite nyttigare men ingen smakskillnad tycker jag.

                                  

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås
4 port

Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
½ msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1 burk hela tomater (á 400 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten

Lammfärsbiffar:
150 g fetaost
ca 500 g lammfärs
½ dl vatten
1 ägg
1 tsk rosmarin
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja

1. Tomatsås: Skala och hacka vitlök. Stek den i olivolja i en panna. Ringla över honung och vinäger. Rör ner tomater, buljongtärning och vatten. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Lammfärsbiffar: Smula fetaosten. Blanda lammfärsen med vatten, hälften av fetaosten, ägg, rosmarin, sambal oelek, salt och peppar. Forma färsen till åtta pannbiffar.
3. Bryn pannbiffarna på båda sidorna i oljan i en stekpanna och häll på tomatsåsen. Sjud under lock ca 8 minuter.
Servera biffarna med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...