söndag 24 juli 2016

Piadina

Åh det är fantastiskt med semester och nu har vi riktig sommarvärme i Sverige! Lata dagar med sol, bad och god mat. Här tillbringas dagarna hemma och hos föräldrarnas sommarstuga.
För lite sen gjorde jag piadina som är italienska tunnbröd som steks i stekpanna. Dessa fylls sen med  t ex cream cheese, grönsaker, salami, lufttorkad skinka.
Jag fyllde min med prosciutto, mozzarella, tomater, basilika, ruccola och lite flingsalt. Så fantastiskt gott! Så härligt att äta helt nybakade tunnbröd och sen sitta ute och äta dessa fyllda piadina. Mums!
Så måste be er att göra dessa nångång. Perfekt att ta med till stranden också men att fylla dem när det är dags att äta och ha tillbehören i kylväskan så länge.
Längtar till nästa gång jag ska göra dessa.
                                      

                                         

Piadina7-8 st

7 dl (420 g) vetemjöl
salt                             1 1/2 tsk salt
bakpulver                            2 tsk bakpulver
vitlöksklyftor                            4 vitlöksklyftor
Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine                            1/2 dl Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
vatten                             3 dl kallt vatten

Till stekning:
½ dl olivolja

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda om.
Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.
Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja. Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna. Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tacokyckling

God fortsättning! Jag hoppas att ni fick ett bra slut på 2018 och att ni nu ser fram emot det här nya året. Alltid lika spännande att se va...