onsdag 27 juli 2016

Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi

Hoppas ni har en härlig sommar! Här är det bara bra och vädret är på topp. Har t o m badat :) Men i havet var det ca 16 grader så det var ju riktigt iskallt. Jag vill inte bada om det är under 20 grader men jag kom i till slut iaf.
Men mat ska man få i sig men man kanske inte har lust att stå längre stunder i köket när det är fint väder. Men denna rätt var både enkel och mycket god! Smaker som soja, vitlök, ingefära och sambal oelek är en god kombo. Sen en sallad på pak choi och lime var fräscht till.
Receptet kommer från Ica som har mycket goda recept att välja på.
                                            

Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi
4 port

4 port ris

Sås:
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk sambal oelek

Pak choi:
250 g pak choi
1 lime
1 msk olja
peppar

Kött:
ca 500 g lövbiffar
1 msk olja

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
3. Pak choi: Ansa och strimla pak choi. Riv det yttersta skalet av limen. Dela den och pressa saften ur halva. Blanda alla ingredienser och smaka av med peppar.
4.Skär den andra halvan av limen i klyftor.
5. Kött: Strimla och bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.
6. Servera köttet med ris, pak choi och limeklyftor.

2 kommentarer:

  1. Nu har vi testat det här och det var jättegott! Så du hade rätt i att det skulle passa oss. :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni också gillade det :)

    SvaraRadera

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...