onsdag 1 juni 2016

Triple chocolate chip cookies

Vilket sommarväder vi har! Juni startar på topp. Hoppas det fortsätter så.
Inser att jag har missat att lägga in ett inlägg om dessa härligt goda chokladkakor. Det här är ju verkligen något för chokladälskaren. Kan inte bli mer choklad än detta. Vit, ljus och mörk choklad. Allt i ett! Men gillar man inte en viss sort så behöver man ju inte ta den. Jag gillar ju alla sorter och tycker det är bra brytning.
Så enkelt att slänga ihop och fantastiskt gott! Så det finns ingen anledning till att inte göra dessa :)
De är uppskattade bland stora och små men var snabb för de har en rykande åtgång.
Receptet är från Roy Fares och ni hittar det längre ner.

                                 

                                 

Triple chocolate chip cookies
70 g rumstempererat smör
100 g farinsocker (1 ½ dl)
45 g strösocker (½ dl)
55 g ägg (1)
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g kakao (1 dl)
5 g bikarbonat (1 tsk)
2 g salt (¼ tsk)
100 g mörk choklad, 55%
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad

Garnering

100 g mörk choklad, 55%

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget, de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Om degen känns kladdig: Plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter.
Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.
Hacka choklad till garneringen, lägg den i en bunke och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Ringla choklad på varje kaka och låt stelna. Förvara kakorna torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tacokyckling

God fortsättning! Jag hoppas att ni fick ett bra slut på 2018 och att ni nu ser fram emot det här nya året. Alltid lika spännande att se va...