torsdag 30 juni 2016

Fajitaspasta

Texmex är populärt i vårt land. Så varför inte utöka variationerna ännu mer :) Så nu är det dags för fajitaspasta. Såg ett klipp på internet för lite sen där de gjorde detta men sen gjorde jag om det lite efter eget tycke och smak. När jag hade lagat klart så skratta jag till och undra till hur många personer som skulle äta, stekpannan var överfull med pasta :) Men skönt med rester ibland :)

                                

Fajitaspasta
Pasta penne
2-3 kycklingfiléer
olja
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 lök
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
En liten burk majs
1 creme fraiche
riven ost

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar och stek sedan i olja till de nästan är klara.
Skär paprikorna och löken i bitar.
Tag sedan upp kycklingen och lägg på ett fat. Stek paprika och lök i ett par minuter tills de har mjuknat lite. Häll i kycklingen och krydda sedan med salt, peppar, chilipulver, spiskummin och pressad vitlök. Blanda ordentligt. Häll sedan i majs och créme fraiche och rör om.
När pastan är färdigkokt så häll av pastan och häll sedan i den i kycklingröran och blanda om. Häll i den rivna osten så den får smälta ner. Rör om och servera sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Så här på sommaren är det så härligt att sitta ute och äta när det är fint väder. Man njuter och bara har det bra. Jag gjorde ett bröd för l...