Kul med lite nya inslag och tips :)

Spicy beef med grön curry och kokosmjölk
2 port (men det var snarare för 3)
Ris
2 vitlöksklyftor
½ rödlök
ca 300 g strimlad rostbiff
2½ msk grön curry
250 ml kokosmjölk
1 tsk socker
1/4 tärning kycklingbuljong
½ ask körsbärstomater
1 schalottenlök
½ ask babyspenat
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Finhacka vitlöksklyftorna och klyfta rödlöken.
3. Hetta upp lite olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs rostbiffen i 1-2 min. Tillsätt rödlök, vitlök och grön curry. Fräs i ytterligare 1 min.
4. Blanda ner kokosmjölk, socker och kycklingbuljong. Låt sjuda 2-3 min.
5. Kvarta körsbärstomaterna och skiva schalottenlök. Dra grytan från värmen och blanda ner tomat, lök och babyspenat.
6. Servera grön currygryta med nykokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar