måndag 30 november 2015

Involtini di melanzane - Ostfylld aubergine

Hej på er i höstrusket. Idag är det verkligen oskönt ute. Ville inte alls gå upp i morse när jag hörde regnet smattra mot fönsterbläcket. Paraplyet fick sig en match ute. Men på dagen blev det blå himmel och sol. Vilken vändning. Nog om vädret nu :)
Här kommer ett mycket gott tips på en italiensk vegetarisk gratäng. Auberginerullar som man har fyllt med ost och sedan tomatsås runt om. Finns flera olika recept på denna gratäng och här är en variant. Absolut en rätt jag kommer göra igen.
                                        

Involtini di melanzane
4 port

325 g aubergine
1 msk olivolja
150 g fetaost
200 g ricotta
1 kruka färsk timjan
1 citron
400 g tomatsås
3 msk grädde
1 dl parmesan

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kapa av båda ändarna av auberginen och skär den sedan i tunna skivor på längden. Lägg skivorna på hushållspapper eller på en stor skärbräda och salta försiktigt. Då dras vätskan ut och lagom mycket fett kommer senare att sugas upp. Låt stå i cirka 20 minuter.
3. Klappa skivorna försiktigt med hushållspapper och hetta sedan upp lite olja i en panna och stek skivorna på medelhög värme på båda sidor tills de mjuknat lite. Låt skivorna torka på hushållspapper.
4. Blanda ricotta, feta, rivet citronskal och timjan, salta eventuellt lite. Lägg en liten klick på varje kortsida av auberginen och rulla ihop.
5. Täck botten av en ugnsform med tomatsåsen och lägg rullarna där i. Klicka ut resterande av oströran runt om och avsluta med att hälla grädde över rullarna. Gratinera i cirka 20-25 minuter eller tills tomatsåsen är bubblig och rullarna fått färg.
6. Hyvla parmesanost över vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...