söndag 16 augusti 2015

Fetaostfylld kyckling

Vilka fantastiska sommardagar vi har! Man njuter för fullt och prognosen ser lovande ut ett bra tag till :) Denna helg har jag tillagat kyckling fylld med fetaost, soltorkade tomater och basilika. Mums!
Till det små små mandelpotatisar som min pappa har odlat. De var så goda, kunde sitta och äta dem som godis. Älskar mandelpotatis!
Kycklingen tillagades i ugnen och blev mycket saftig och god. Såsen blev skyn som var kvar i formen. Perfekt!
                                         

Fetaostfylld kyckling
4 port

4 kycklingfiléer
100 g fetaost
12 soltorkade tomater
1 näve färska basilikablad
5 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Sätt ugnen på 225 grader. Skär en "ficka" i kycklingfiléerna. Finhacka fetaost och soltorkade tomater. Blanda med strimlad basilika och fyll kycklingfiléerna med röran. Fäst gärna med tandpetare så att inte fyllningen rinner ut.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra lätt. Lägg sedan över filéerna i en ugnssäker form, häll över oljan från stekpannan och ringla över balsamvinägern. Täck med folie och ställ in i ugnen ca 20-25 tills det är klar köttsaft när ni skär i den.
Kycklingen ska ha en innertemperatur på 70 grader. Då är den genomstekt.
Servera med e.x potatis, potatisgratäng eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...