onsdag 26 augusti 2015

Blåbärscheesecake

Nu ni! Här kommer ett fantastiskt gott recept på cheesecake. Perfekt tid för blåbär nu så då passar denna perfekt. Men en cheesecake funkar alltid :) Och gillar man inte blåbär så kan man byta ut bären till hallon, vinbär eller nåt annat bär man gillar.
Denna var inte så söt som det lätt kan bli annars när det är desserter och det var mycket smak av blåbär. Men jag hade dock liiiite mer blåbär än receptet angav :)
Gillar ni cheesecake så måste ni göra denna. Och den är enkel och går snabbt att göra. Finns inget negativt att säga.
                                

Blåbärscheesecake

75 g smör
200 g digestivekex
1 krm salt
0,5 dl maizena
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl crème fraiche
200 g blåbär (jag tog 250 g)
2 dl socker
3,5 dl kesella

Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i en mixer. Smält smöret och rör ner smulorna. Pressa ner blandningen ordentligt i botten av formen. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.

Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i mitten av ugnen i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...