onsdag 4 mars 2015

Marockansk lammgryta

Rätt nummer tre i Linas Matkasse var denna marockanska lammgryta. Hade inga förväntningar men jag såg fram emot den för den innehöll en av mina favoritkryddor, spiskummin. Då kan det bara bli gott :) Rätten tog ca 30 min och den var jättegod! Positivt överraskad. Kommer definitivt att göra igen.

                                    

Marockansk lammgryta
2 port

½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½ aubergine
ca 250 g lammfärs
1½ tsk spiskummin
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk chiliflakes
½ tsk salt
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (210 g)
1½ dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 liten ask russin
Salt & svartpeppar
1½ dl couscous
1 grön paprika
2 msk fryst dill
Olja

1. Finhacka lök och vitlöksklyftor. Tärna auberginen.
2. Fräs alla grönsaker tillsammans med lammfärs i olja i en rymlig stekgryta.
3. Krydda med spiskummin, kanel, ingefära, chiliflakes och salt. Fräs 3-4 minuter.
4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, kycklingbuljong och russin. Låt sjuda 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
6. Skär paprikan i små tärningar och blanda med dillen.
7. Strö dill- och paprikablandningen över grytan. Servera med couscous och ev yoghurt om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Så här på sommaren är det så härligt att sitta ute och äta när det är fint väder. Man njuter och bara har det bra. Jag gjorde ett bröd för l...