onsdag 4 mars 2015

Marockansk lammgryta

Rätt nummer tre i Linas Matkasse var denna marockanska lammgryta. Hade inga förväntningar men jag såg fram emot den för den innehöll en av mina favoritkryddor, spiskummin. Då kan det bara bli gott :) Rätten tog ca 30 min och den var jättegod! Positivt överraskad. Kommer definitivt att göra igen.

                                    

Marockansk lammgryta
2 port

½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½ aubergine
ca 250 g lammfärs
1½ tsk spiskummin
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk chiliflakes
½ tsk salt
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (210 g)
1½ dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 liten ask russin
Salt & svartpeppar
1½ dl couscous
1 grön paprika
2 msk fryst dill
Olja

1. Finhacka lök och vitlöksklyftor. Tärna auberginen.
2. Fräs alla grönsaker tillsammans med lammfärs i olja i en rymlig stekgryta.
3. Krydda med spiskummin, kanel, ingefära, chiliflakes och salt. Fräs 3-4 minuter.
4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, kycklingbuljong och russin. Låt sjuda 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
6. Skär paprikan i små tärningar och blanda med dillen.
7. Strö dill- och paprikablandningen över grytan. Servera med couscous och ev yoghurt om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...