måndag 2 mars 2015

Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad

Det här var rätt två i Linas Matkasse och det var smidigt och enkelt och ingen fritering för denna utan fisken stektes i olja och potatisen tillagades i ugnen i tunna skivor.
Tomatsalladen var jättegod och det kommer jag göra flera gånger.
Det blev en jättebra kombination av allt och jag är jättenöjd med denna rätt.

                                 

Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad och vitlöksyoghurt
2 port

450 g potatis
Olja
Salt
Svartpeppar
1 ägg
Vetemjöl
Ströbröd/panko
Ca 300 g rödspätta

Tomatvinaigrette:
1 tsk socker
1 msk ketchup
1 tsk vatten
2 tsk ättika eller vitvinsvinäger
1 msk olja
1 ask körsbärstomater
1 schalottenlök
2½ msk fryst dill

Vitlöksyoghurt:
1 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
½ tsk flytande honung
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tomatvinaigrette: Blanda ihop socker, ketchup, vatten, ättika och olja i en salladsskål.
Halvera tomaterna och skär tunna skivor av löken. Blanda ner tomat, lök och dill i tomatvinaigretten i salladsskålen.
3. Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt, pressad vitlök, honung och salt i en skål.
4. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 15-17 minuter.
5. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik.
6. Krydda rödspättan med lite salt. Vänd fisken i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
7. Stek fisken frasig i olja, 1-2 min per sida.
8. Servera nystekt rödspätta med potatisskivor, tomatsallad och vitlöksyoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...