söndag 8 februari 2015

Dillbakad lax

I veckan gjorde jag en riktigt god lax. Lax är så himla gott och enkelt att göra. Perfekt en vardag när man har jobbat för maten går snabbt att göra.
Till lax brukar jag oftast ha grönsaker till som tillbehör då fisken är mättande så behöver inte så mycket mer. Så denna gång blev det broccoli och tomater till.

                                     

Dillbakad lax
4 port

600 g laxfiléer
salt & peppar
1 ask dill (á 20 g)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap

Värm ugnen till 200 grader.
Skär laxen i portionsbitar och krydda dem med salt och peppar och lägg i en ugnsform.
Blanda dill, crème fraiche och dijonsenap. Bred dillkrämen på varje laxbit.
Sätt sedan in formen i mitten av ugnen i ca 15-20 min eller till laxen är färdig.
Servera sedan med det ni vill ha som potatis, ris, grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...