torsdag 5 februari 2015

Biffar med citron, basilika och vitlök

Jag skulle göra fetaostfyllda biffar men vad glömde jag inte handla om inte fetaost? Haha, ja då är det inte lätt när huvudingrediensen saknas. Bara att tänka om och göra nåt av det som fanns hemma. Och där fanns citron, färsk basilika och vitlök och det är ju perfekt kombo så det fick bli smaksättningen istället :) Och gott blev det! Till det en sås på grädde och soltorkade tomater och ugnsstekta potatisskivor. Så det blev bra i slutänden i alla fall.

                                     

Biffar med citron, basilika och vitlök
4 port

500 g blandfärs
2 ägg
1 dl gul lök, finhackad
2 msk färsk basilika, finhackad
1 citron, finrivet skal
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar
2 msk smör

Sås:
2 dl vispgrädde
1 msk hönsbuljong
Soltorkade tomater, finhackade

Blanda färsen med ägg, lök, basilika, citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Dela färsen i 8 delar och forma till biffar. Bryn dem i smör i panna.
Tillsätt sedan grädde, buljong och soltorkade tomater och blanda med biffarna.
Servera sedan till potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...