Jag har dock inte gjort på lammracks utan lammfilé och så hoppade jag över myntaoljan men annars är det enligt recept. Råstekt potatis är bara så gott och risken är att man äter mer än man ska bara för att det är så gott :)
Så jag tycker absolut ni ska testa detta :)

Lammkotletter med bakade tomater, mynta och fårost
4 pers
1 kg lammracks (skurna i kotletter)
salt och svartpeppar
olivolja
4 vitlöksklyftor (krossade)
några kvistar färsk timjan
Bakade tomater:
400 g små röda tomater (Romantica eller coctail)
4 msk olivolja
flingsalt
strösocker
svartpeppar
några kvistar färsk timjan
Råstekt potatis:1 kg fast potatis (skalad)
neutral olja och smör till stekning
2 vitlöksklyftor (finrivna)
salt och svartpeppar
Myntaolja:1 kruka mynta
4 msk neutral olja
Till servering:150 g fårost (smulad)
flingsalt och svartpeppar
lite finrivet citronskal
Sätt ugnen på 150 grader. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite flingsalt, en nypa socker och peppar. Lägg på timjankvistarna och baka i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Skiva potatisen tunt och lägg den i rikligt med kallt vatten cirka 10 minuter. Häll av och torka potatisen väl. Stek potatisen på medelvärme i olja tills den börjar få färg och nästan är klar. Lägg i lite smör, vitlök och krydda med salt och peppar. Stek klart.
Mixa plockad mynta och olja.
Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Stek i olivolja i en het stekpanna ca 2 minuter per sida. Lägg i vitlök och timjan när du vänder kotletterna och ös med olja då och då under stekningen.
Lägg upp potatis, tomater och lammkotletter på tallrikar. Smula över osten, krydda med lite extra flingsalt, peppar och citronskal över myntaoljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar