onsdag 26 november 2014

Tomatbruschetta

I mitt förra inlägg skrev jag om middagen jag bjöd på i lördags och lade ut receptet på efterrätten. Så nu kommer förrätten :)
Jag bjöd på en enkel men fantastisk god tomatbruschetta. Varför krångla till det?
Undrar varför jag inte gör denna oftare. Jag köpte ett Levainbröd som är ett surdegsbröd. Jag rostade istället för att steka dem. Sen ringla jag olivolja på. Funkar lika bra det med.
                                        

Tomatbruschetta
4 port

4 tomater
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk olivolja + 1 msk olja till brödet
1 vitlöksklyfta
½ kruka basilika
1 krm flingsalt
4 st skivor bröd, lantbröd eller surdegsbröd

1. Stek brödskivorna i olivolja eller rosta dem och ringa över olivolja efteråt.
Gnid halverad vitlöksklyfta över brödskivorna.
2. Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja, salt och peppar i en skål.
3. Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Om du vill kan du ringla över lite balsamvinäger och dekorera med färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kyckling med marockansk chermoula

I förra veckan gick en repris på Leilas supermat på tv. Jag hade sett avsnittet tidigare men nu blev jag påmind om denna rätt som jag blev ...