måndag 8 september 2014

Teriyaki kyckling

Igår testa jag en ny rätt som jag hitta på nätet. Lät gott och enkelt. Gott var det absolut. Goda smaker.
Kul att testa nytt och kanske hitta nya favoriter. Finns obegränsat med recept. Helt otroligt egentligen vad man kan göra. Underbart! Perfekt mat att stoppa i matlådan också :)
Skulle vara sesamfrön på men det hade jag visst inga hemma så det fick gå ändå. Sen fick det bli jalapeno istället för röd chili.


Teriyaki kyckling

6 port

3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 lime, skal och saft
5 msk mörk sojasås
1 msk mörkt farinsocker
1 msk solrosolja
1 msk sesamolja
6 kycklingfiléer
300 g äggnudlar
6 st vårlökar, fint skivade
ca 5 msk sesamfrön
1 kruka koriander
1 röd chili, urkärnad och fint skivad, till garnering

1. Rosta sesamfrön i en het panna, var försiktig så att de inte bränns vid.
2. I en stor skål, gör marinaden för kycklingen. Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt socker, solrosolja och sesamolja, vispa runt tills sockret löser sig.
3. Tillsätt kycklingen, blanda runt och täck med plastfilm och ställ åt sidan i kylen i minst 30 minuter.
4. Värm ugnen till 200 grader.
5. Häll kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt, efter halva tillagningstiden, blanda runt och slå marinaden över kycklingen.
6. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av.
7. Ta ut formen ur ugnen och tillsätt kokta nudlar, salladslök och en pressad limejuice. Blanda runt tills allt är täckt med sås. Strö över sesamfrön och garnera med koriander och röd chili.
Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...