måndag 21 juli 2014

Kräftpasta

Har varit sugen på kräftor nu ett tag så då fick det bli en pasta med en smarrig kräftsås till. Och mycket dill vill jag ha. Älskar dill!
Mycket god och matig sås blev det. Jag köpte färsk papperdelle med smak av vitlök och persilja att ha till. Gott gott!

                                     

Kräftpasta
3 portioner

Bandspaghetti

1 st purjolök
1 st paprika
ev 100 g champinjoner
salt
svartpeppar
2 dl creme fraiche
3 tsk fiskfond
1 burk kräftstjärtar
3 msk kräftspad
0,5 - 1 dl hackad dill

Koka spaghettin under tiden du gör pastasåsen så att den blir klar ungefär samtidigt.
Hacka purjolöken i små bitar. Skär paprikan i småbitar. Skär ev. champinjoner i skivor.
Hetta upp en stekpanna med olja eller smör. Stek lök, paprika och champinjoner ca 5-10 minuter tills vätskan från champinjonerna har kokat in. Salta och peppra.
Tillsätt creme fraiche, fond och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av.
Tillsätt sist kräftstjärtar och dill. Låt bli varmt 1-2 minuter och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...