lördag 26 juli 2014

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Jag hoppas ni har en underbar sommar oavsett om ni jobbar eller är lediga. Man kan inte klaga på vädret denna månad i alla fall. Jag njuter för fullt. Blir inte så mycket matlagning och bakning så här på sommaren. Vill inte stå i köket mer än nödvändigt. Men här är ett mycket enkelt och gott recept på kyckling. Sköter sig självt i ugnen så då kan man passa på att sitta ute i solen så länge :)
                                       
 
                                           

Kyckling med parmaskinka och balsamsås
4 port

500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk salvia
4 skivor parmaskinka
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 st pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och salvia. Bryn dem i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök (gärna i stekpannan så man får med kycklingspadet).
Häll såsen i formen med kycklingen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Kycklinglårfilén kan bytas ut mot kycklingfilé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...