Då boken är på engelska och alla recept så översätter jag så gott jag kan.
Jag började med att göra denna enkla förrätt som består av pilgrimsmusslor med äppelsallad. Så fräsch och god. Enkel att göra dessutom och det är ett plus. Perfekt rätt nu till de ljusa kvällarna och varma dagar.

Stekta pilgrimsmusslor med krispig äppelsallad
2 pers
Olivolja
6 stora pilgrimsmusslor, rensade
Saft från ½ citron
Sallad:
1 äpple, t ex Granny Smith
2 nävar machetesallad
Saft och skal från ½ citron
Olivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
1. Gör först salladen. Skär äpplet i bitar och sedan skär dem sedan i julienne-strimlor (julienne=tändsticksformade bitar, ca 5 mm tunna).
Blanda dem med salladen och krydda med salt och peppar. Tillsätt lite av citronskalet (spara lite till dekoration) och pressa över lite saft. Tillsätt lite olivolja och blanda ordentligt.
2. Värm en non-stick panna på hög värme, tillsätt sedan en matsked olivolja. Lägg pilgrimsmusslorna på ett kökspapper och krydda ena sidan med salt och peppar.
3. Lägg i pilgrimsmusslorna i pannan med den kryddade sidan nedåt. Stek i 1-2 minuter tills de är gyllenbruna. Krydda den andra sidan och vänd dem sedan. Pressa över citronsaft över musslorna och skaka pannan.
4. När musslorna är klara, lägg dem på ett kökspapper så tillagningen avbryts och pappret absorberar överflödig olja.
5. Dela upp salladen på 2 tallrikar och lägg på pilgrimsmusslorna. Dekorera med resten av citronskalet och servera genast.
Testat - busenkelt och jättegott!
SvaraRaderaVad kul att du har testat. Riktigt gott!
SvaraRadera