söndag 22 december 2013

Chokladlakritstryffel

Idag är det fjärde advent. Julafton närmar sig!
Idag har jag gjort tryfflar med choklad och lakrits. Mmm, så gott!
Sedan blev det ischoklad också. Imorgon blir det en eller två julgodisar till att göra. Jag tror vi har mycket att äta på julafton så snart kommer jag se ut som tryfflarna nedan :)
Jag vill önska Er en riktigt GOD JUL!!!
                                      

Chokladlakritstryffel
ca 25 st

150 g choklad, 100 g 56% och 50 g vanlig mjölk/blockchoklad
½ dl grädde
1,5 msk flytande honung
20 g osaltat smör
2 rågade matskedar lakritspulver

Till rullningen av tryfflarna
3 msk kakaopulver
2 msk lakritspulver

1. Hacka chokladen i små bitar, tärna hälften av smöret (dvs ca 10 g) och lägg i en större skål tillsammans.
2. Häll grädden och honungen i en liten kastrull med tjock botten. Koka upp och dra sedan kastrullen från plattan. Blanda därefter ner lakritspulver så att det löser sig helt.
3. Häll därefter ner chokladen och det tärnade smöret i kastrullen med grädde/lakrits/honung och rör runt tills dess att det bildats en slät smet. När allt blandats väl, lägg i resten av det tärnade smöret och rör tills det smält helt.
4. Häll tillbaka smeten i din skål och låt svalna något innan du täcker med plastfilm och ställer in i kylskåp för att stelna.
5. När tryffeln stelnat klart, blanda ca 3 msk kakopulver med 2 msk lakritspulver och rulla sedan tryfflarna i blandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka ...